Starterscyclus KNS Succesvol Ondernemen

9 Juli 2015

Als voorzitter van Kennis Netwerk Steenwijkerland (KNS) organiseerde Cindy (Directeur van ZZindi) samen met medebestuurslid René Sturre de cyclus Succesvol Ondernemen. Alle negen deelnemers hebben de cyclus met goed gevolg doorlopen en ontvingen tijdens de laatste bijeenkomst een certificaat. Deze door Kennis Netwerk Steenwijkerland georganiseerde cyclus wordt jaarlijks gehouden en is bedoeld voor mensen die serieuze plannen hebben voor het starten van een eigen bedrijf of net begonnen zijn.

Negen enthousiaste deelnemers uit de gemeente Steenwijkerland hebben in zeven avonden kennis gemaakt met facetten als het opstellen van ondernemingsplannen, financiële, fiscale en juridische zaken, de ins and outs van marketing en positioneren. Daarnaast leerden ze diverse andere ondernemersvaardigheden. Tijdens de laatste avond namen wij het onderwerp positionering voor onze rekening en hielpen de starters met hun Personal Branding en het houden van een pitch. Dankzij de bereidwillige medewerking van diverse deskundigen uit de regio, te weten Jan Broer (Jan Broer Management), Marjan Kroek (Kroek & Van Weert Netwerk Notarissen), Paul Postuma (Rabobank), Rianne Kruitbosch (Meeuwsen Ten Hoopen), Ivo Ouwerkerk (Ivo Ouwerkerk) en Cindy van der Helm (ZZindi Corporate Communicatie), zijn de deelnemers nu helemaal klaar voor het ondernemerschap.

De avonden bestonden niet alleen uit informatie vergaren, maar ook uit doen. De ondernemers in spe werden aan het werk gezet om kritisch te kijken naar hun product-markt combinatie en hun positionering. Deze interactie werd door de deelnemers als zeer inspirerend ervaren. Onderling werd ook veel kennis gedeeld en er werden tips gegeven. Er is zo een hechte groep ontstaan die elkaar in het najaar weer gaat ontmoeten.

Succesvol Ondernemen 2016

Ook zin gekregen in ondernemen? Meld je dan alvast aan voor de nieuwe cyclus die begin 2016 van start gaat. Wederom georganiseerd door Kennis Netwerk Steenwijkerland. Deze stichting, opgericht voor en door ondernemers in Steenwijkerland, heeft als doel het kennisniveau bij ondernemers in de gemeente te verhogen en kennisuitwisseling tussen bedrijven en instellingen in Steenwijkerland te stimuleren.

Fotobijschrift: 7 van de 9 deelnemers aan de starterscyclus Succesvol Ondernemen, aangevuld met KNS-bestuursleden René Sturre (linksonder) en Cindy van der Helm (bovenste rij tweede van rechts). Meer foto's zijn te vinden op de website van KNS.