Nieuwe technologie bij inzet honden om kanker op te sporen

15 Juli 2014 The Open University (UK) presenteerde tijdens The Summer Exhibition 2014 in Londen een technologie die speciaal opgeleide honden helpt om in biologische geurmonsters verraderlijke sporen van kanker te ontdekken. De onderzoeksgroep onder leiding van dr. Clara Mancini aan het Animal-Computer-Interaction-laboratorium (ACI) van The Open University in Milton Keynes, de grootste universiteit die afstandsonderwijs aanbiedt, werkte tijdens het project samen met de Engelse vereniging voor honden die kanker opsporen (Medical Detection Dogs). Ze ontwikkelden een technisch mechanisme dat de hond in staat stelt te laten weten of er in een bepaald biologisch monster kankercellen aanwezig zijn. Het apparaat maakt gebruik van het bijzonder gevoelige reukzintuig van de hond dat bij de hond aanzienlijk sterker ontwikkeld is dan bij de mens. Hierdoor kan de hond sporen van vluchtige verbindingen ontdekken die door kankercellen worden afgegeven.
Dit is slechts een van de mooie projecten waar The OU aan werkt. Meer weten over dit specifieke project? Bekijk het volledige studieprogramma op de website van The Open University via www.openuniversity.edu.

The OU heeft ook veel Nederlandse studenten. Onderwijs geschiedt immers op afstand en verhoogt de kans op een internationale carrière. De MBA opleiding is bovendien drievoudig geaccrediteerd waardoor diploma's internationaal worden erkend. Praktisch alle studenten volgen de studie naast een baan. Wil je ook een uitdagende opleiding die je naast je huidige baan kan volgen? Wees er dan snel bij! Inschrijving voor het studieprogramma dat in de herfst aanvangt sluit namelijk op 7 september aanstaande.

Terug naar nieuwsarchief