Een MBA biedt ook wetenschappers toegang tot een management carrière

7 Februari 2014 Natuurwetenschappers, ingenieurs en economen schrijven zich steeds vaker in voor internationale business schools, zo laten de uitkomsten van een MBA-trend studie 2013/2014 zien. Volgens het onderzoeksbureau zijn onderzoekers zelfs in de meerderheid, wanneer gekeken wordt naar vooropleidingen van de studenten. 

Onderzoekers met een MBA graad zijn gewilde krachten op de arbeidsmarkt. Zij zijn namelijk inzetbaar op het snijvlak van research en management. Tijdens de opleiding tot Master of Business Administration aan The Open University wordt gefocust op internationale handelskennis en leiderschapskwaliteiten. De deeltijd opleiding, die gevolgd kan worden op afstand, geeft werkende professionals de kans om zich op academisch en persoonlijk vlak verder te ontplooien. Zonder verlies van inkomen, want een studie is goed te combineren met een baan of gezin.  

Geïnteresseerd in een succesverhaal? Lees dan hier hoe een celbioloog en topsporter in de gehandicaptensport Innovatiemanager werd voor één van de grootste internationale spelers op het gebied van medische technologie.

Meer weten over The Open University? Klik dan hier.

Terug naar nieuwsarchief