Bachelor opleidingen The Open University Engeland 2014

17 December 2013 De Britse Open University is in 1969 opgericht als eerste open universiteit ter wereld om met name mensen uit arbeidersmilieus zonder vooropleiding, toch een opleiding op universitair niveau te kunnen bieden. Inmiddels is de Open University uitgegroeid tot de grootste universiteit van Engeland en biedt, als enige universiteit ter wereld, afstandsonderwijs aan studenten. Daarmee kunnen studenten overal ter wereld op afstand colleges volgen. De Business School van de Open University is triple geaccrediteerd, wat bijzonder is omdat slechts 1% van alle Business Schools ter wereld deze drievoudige accreditatie hebben (EQUIS, AACSB en AMBA). Een daar behaalde bul is dan ook wereldwijd erkend.

Veel studenten uit Nederland volgen dit afstandsonderwijs omdat het een Engelstalige universitaire opleiding is zonder voorselectie op basis van eerder behaalde cijfers of andere formele toelatingseisen voor de eerste graad van de Bachelor. Studenten krijgen de kans zich te bewijzen. Daarnaast kunnen studenten de opleiding vanuit huis volgen, kunnen ze zelf het tempo bepalen en krijgen ze de mogelijkheid om hun Engels naar een academisch niveau te tillen, hetgeen door Nederlandse werkgevers als pluspunt wordt aangemerkt.

Het aantal studenten dat vanaf 1969 hun professionele, academische en persoonlijke doelen op afstand hebben behaald ligt momenteel op 1,8 miljoen. De inschrijving voor Bachelor opleidingen aan de OU is inmiddels geopend. De inschrijftermijn voor Bachelorvakken die in februari 2014 starten, sluit op 9 januari 2014.

ZZindi Corporate Communicatie mag de PR verzorgen voor The Open University van Engeland. www.openuniversity.edu

Meer weten? Klik hier.

Terug naar nieuwsarchief